Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 0 of 10 bytes written, possibly out of free disk space in /home/wwwmedit/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 304
Τεστ Δυσανεξίας

Τεστ Δυσανεξίας

Τεστ Δυσανεξίας

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι πονοκέφαλοι ,οι ημικρανίες, τα φουσκώματα και οι πόνοι στο στομάχι ή στο έντερο μπορεί να μην οφείλονται σε παθολογικά αίτια ,αλλά πιθανόν στο ψωμί ή στο αχλάδι που τρώτε;

Θα σας φαινόταν περίεργο αν μαθαίνατε ότι η ακμή, το έκζεμα, η παχυσαρκία οφείλονται σε τροφές που γενικά θεωρούνται "υγιεινές" τροφές;

Κι όμως όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να οφείλονται στα αγαπημένα κα "υγιεινά" φαγητά, τα οποία όμως ο δικό σας οργανισμός δεν ανέχεται και πιθανόν αυτή να είναι η αιτία για τα συχνά και χρόνια προβλήματα της υγείας σας.

Σύμφωνα με μελέτες ο μισός περίπου πληθυσμός παγκοσμίως υποφέρει από ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ;

Τροφική δυσανεξία (μη ανεκτικότητα τροφίμων) χαρακτηρίζεται κάθε αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα, το οποίο προκαλείται με την κατανάλωση κάποιας τροφής ή συστατικού της.

Ειδικότερα υπάρχει αδυναμία κατανάλωσης, απορρόφησης, αφομοίωσης και μεταβολισμού αυτής της τροφής από τον οργανισμό μας. Η αντίδραση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση διαφόρων αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού (λευκοκυττάρων, αντισωμάτων κλπ )για να αντιμετωπίσει την τροφή αυτή, επειδή ο οργανισμός την θεωρεί βλαβερή για τον ίδιο.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ;

 • Σύγχρονος τρόπος ζωής
 • Νέες πρόσθετες χημικές ουσίες στις τροφές
 • Υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, ορμονών, αντιβιοτικών
 • Καινούργιες εξωτικές τροφές
 • Αντιδράσεις στα χημικά συστατικά των τροφίμων (συντηρητικά, χρωστικές)
 • Ελλείψεις διαφόρων ενζύμων του οργανισμού
 • "Πλαστικοποίηση" των τροφίμων
 • Μόλυνση του περιβάλλοντος και των υπογείων υδάτων
 • Μη διαφορετικότητα στη διατροφή μας

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ: Ψωρίαση, Ακμή, Έκζεμα, Αναφυλαξίες, Στοματικά έλκη
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ: Φουσκώματα, Κατακράτηση υγρών, Σύνδρομο ευερέθιστου έντερου, Αναγούλες, Ελκώδη κολίτιδα, Βουλιμία, Παχυσαρκία, Διαβήτης
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ: Άσθμα, Ρινίτιδα, Δύσπνοια, Ιγμορίτιδα
ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ: Αρθραλγίες, Κράμπες, Μυαλγίες
ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ: Κεφαλαλγίες, Ημικρανίες, Χρόνια κόπωση, Έντονο στρες, Καταβολή δυνάμεων, Αϋπνία, Υπερένταση, Δυσκολία αντίληψης και συγκέντρωσης.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΠΩΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ;

Πρόκειται για μία καθαρά εργαστηριακή εξέταση αίματος που μπορεί να διεκπεραιωθεί μόνον σε κλινικά μικροβιολογικά εργαστήρια, από εκπαιδευμένους ιατρούς Μικροβιολόγους.

Η τεχνική συνίσταται στο να έλθουν σε επαφή τα λευκά αιμοσφαίρια του ασθενούς με το ανάλογο τροφικό συμπύκνωμα, αφού ληφθεί μία μικρή ποσότητα αίματος και γίνει η κατάλληλη επεξεργασία. Από τα αποτελέσματα θα προκύψουν οι κατάλληλες οι οδηγίες ανάλογα με το βαθμό αντίδρασης(0,1ο,2ο,3ο,4ο)της τροφής.

Δημιουργείται έτσι ένα "προφίλ" ξεχωριστό για κάθε ασθενή και καθορίζεται η αγωγή που πρέπει να πάρει:

 • Αποχή κατανάλωσης των τροφών με μεγάλο βαθμό δυσανεξίας.
 • Επανένταξη των τροφών αυτών μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σταδιακά όχι απότομα

Η τροφική δυσανεξία εξασθενεί το ανοσολογικό μας σύστημα και την άμυνα του οργανισμού μας. Αυτό έχει ως συνέπεια ο οργανισμός μας να ασθενεί και να αρρωσταίνει.

Μπορούμε να τα προλάβουμε όλα αυτά με ένα απλό τεστ δυσανεξίας.

 

Τεστ Δυσανεξίας

Ιατρική της παχυσαρκίας

παχυσαρκία

Στο τμήμα της ιατρικής παχυσαρκίας στόχος είναι η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας κάτω από ιατρική παρακολούθηση και βοήθεια.Υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου βιοπαθολόγου λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό,γίνονται όλες οι απαραίτητες και πιο σύγχρονες εξετάσεις προκειμένου να σχεδιαστεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.Το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο διότι βασίζεται τόσο στην ιδιοσυγκρασία και ψυχισμό του καθενός όσο και στο τρόπο ζωής του(ωράριο δουλειάς,χόμπυ,οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις,καθημερινότητα).

Περισσότερα

Καλέστε μας!

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας?
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.