Φυτοχημικές ουσίες. Η επανάσταση στις τροφές

Φυτοχημικές ουσίες. Οι επανάσταση στις τροφές

Τα φυτοχημικά είναι ουσίες που βρίσκονται σε πολλές φυσικές φυτικές τροφές και που κύριο σκοπό τους έχουν να εμποδίζουν την εκφύλιση των κυττάρων του σώματος. Επίσης οι φυτοχημικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν και στην επιδιόρθωση των κυττάρων εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη ανώμαλων μορφών που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκινικά κύτταρα.

 

Καθημερινά ο οργανισμός μας εκτίθεται σε αμέτρητες βλαβερές ουσίες, τοξίνες και κάθε μορφής δηλητηριώδη ουσίες που υπάρχουν κατά κόρον σε αυτά που πίνουμε και τρώμε. Έτσι είναι φυσιολογικό και τα κύτταρά μας να παθαίνουν βλάβες καθημερινά στο DNA τους οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται από τον ίδιο τον οργανισμό. Σε οργανισμούς που είναι πλούσια η παρουσία φυτοχημικών ουσιών αυτή η διαδικασία της επιδιόρθωσης γίνεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η παρουσία των φυτοχημικών ουσιών στη διατροφή μας.

Οι ουσίες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Φυτικές στερόλες που βρίσκονται σε όλα τα λαχανικά
  • Φλαβονοειδή που βρίσκονται σε διάφορα φρούτα
  • Κουμαρίνες, φαινόλες που βρίσκονται σε διάφορα εσπεριδοειδή
  • Σαπονίνες, ινοζιτόλες, ισοφλαβόνες που βρίσκονται στα φαγητά σόγιας
  • Θειοκυανιούχες και ισοκυανιούχες ουσίες που βρίσκονται σε διάφορα πράσινα λαχανικά
  • Λεμονίνες που βρίσκονται σε διάφορα λάδια εσπεριδοειδών (μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ κ.λ.π)

Οι λίστα αυτή είναι ένα μικρό δείγμα των ουσιών που υπάρχουν σε όλες τις φυσικές φυτικές τροφές και που όλο και περισσότερες ανακαλύπτονται.

Οι φυτοχημικές ουσίες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας αφού:

  • Αναστέλλουν την γήρανση των κυττάρων
  • Παίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας στη δράση των ενζύμων αποτοξίνωσης
  • Δεσμεύουν τις καρκινογόνες ουσίες στο πεπτικό σύστημα εμποδίζοντας τη διασπορά τους
  • Βοηθούν στο μηχανισμό επιδιόρθωσης των κυττάρων

Το συμπέρασμα που βγάζει κανείς είναι η αναγκαιότητα καθημερινής παρουσίας φρούτων και λαχανικών στη διατροφή μας.

Αρχίστε λοιπόν

Ιατρική της παχυσαρκίας

παχυσαρκία

Στο τμήμα της ιατρικής παχυσαρκίας στόχος είναι η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας κάτω από ιατρική παρακολούθηση και βοήθεια.Υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου βιοπαθολόγου λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό,γίνονται όλες οι απαραίτητες και πιο σύγχρονες εξετάσεις προκειμένου να σχεδιαστεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.Το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο διότι βασίζεται τόσο στην ιδιοσυγκρασία και ψυχισμό του καθενός όσο και στο τρόπο ζωής του(ωράριο δουλειάς,χόμπυ,οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις,καθημερινότητα).

Περισσότερα

Τεστ Δυσανεξίας (με αιμοληψία)

Ο πολύπλοκος τρόπος με τον οποίο η διατροφή μας επηρεάζει την καθημερινότητα μας είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο έρευνας και συχνά η ερμηνεία κάποιων συμπτωμάτων κατά τα άλλα «ανεξήγητων» είναι δύσκολη.Δεν είναι ασύνηθες άτομα που παρουσιάζουν κάποια από τα συμπτώματα της τροφικής δυσανεξίας να οδηγούνται στη λανθασμένη εντύπωση ότι όλα είναι «μέσα στο μυαλό τους».

Καλέστε μας!

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας?
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.