Τροφές που αδυνατίζουν μύθος ή πραγματικότητα;

Τροφές που αδυνατίζουν

Πολλές φορές έχει τύχει να με ρωτήσουν τί πρέπει να τρώμε για να αδυνατίσουμε;

Υπάρχουν πραγματικά τροφές που αδυνατίζουν;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία μαγική τροφή που να αδυνατίζεις τρώγοντάς την. Αυτό που υπάρχει ,και καλό είναι όσο μπορούμε να το εφαρμόζουμε, είναι τροφές που με κατάλληλη  άσκηση, ισορροπημένη διατροφή και σωστή καθοδήγηση μπορούν να βοηθήσουν λίγο παραπάνω στη διαδικασία του αδυνατίσματος από ότι άλλες τροφές.

  • Μία από αυτές είναι το τζίτζερ μία τροφή  που περιορίζει την πείνα και αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό.
  • Οι κόκκινες πιπεριές είναι μία άλλη τέτοια τροφή. Περιέχουν μία ουσία την καψαικίνη η οποία έχει βρεθεί ότι μικραίνει το μέγεθος των λιποκυττάρων και προκαλεί αίσθημα κορεσμού.
  • Τα ω3 λιπαρά, όπως ο σολομός, λιναρόσπορος, τσιπούρα, σαρδέλες αυξάνουν την καύση του λίπους μειώνοντας έτσι κατά 5-8 % το συνολικό μας βάρος πάντα σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Ιατρική της παχυσαρκίας

παχυσαρκία

Στο τμήμα της ιατρικής παχυσαρκίας στόχος είναι η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας κάτω από ιατρική παρακολούθηση και βοήθεια.Υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου βιοπαθολόγου λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό,γίνονται όλες οι απαραίτητες και πιο σύγχρονες εξετάσεις προκειμένου να σχεδιαστεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.Το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο διότι βασίζεται τόσο στην ιδιοσυγκρασία και ψυχισμό του καθενός όσο και στο τρόπο ζωής του(ωράριο δουλειάς,χόμπυ,οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις,καθημερινότητα).

Περισσότερα

Τεστ Δυσανεξίας (με αιμοληψία)

Ο πολύπλοκος τρόπος με τον οποίο η διατροφή μας επηρεάζει την καθημερινότητα μας είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο έρευνας και συχνά η ερμηνεία κάποιων συμπτωμάτων κατά τα άλλα «ανεξήγητων» είναι δύσκολη.Δεν είναι ασύνηθες άτομα που παρουσιάζουν κάποια από τα συμπτώματα της τροφικής δυσανεξίας να οδηγούνται στη λανθασμένη εντύπωση ότι όλα είναι «μέσα στο μυαλό τους».

Καλέστε μας!

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας?
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.