Κέντρο Βριλησσίων: Κύπρου 32, Βριλήσσια Τηλ: 210 8080093
Κέντρο Καματερού: Λ. Καματερού 14, Αγία Τριάδα Τηλ: 213 0116431
Κέντρο Καισαριανής: Εθ. Αντιστάσεως 26, Καισαριανή Τηλ: 210 7010071

Πρωινό γιατί είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Σίγουρα όλοι σας έχετε ακούσει να μιλάνε για το πρωινό λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να μην παραλείπετε ποτέ. Σίγουρο είναι επίσης ότι δεν θα σταματήσουμε να το λέμε και να το φωνάζουμε μέχρις ότου όλοι να αρχίσουν να τρώνε αυτό το απαραίτητο γεύμα καθημερινά και ανελλιπώς.

Ποίοι είναι όμως οι λόγοι που το καθιστούν τόσο απαραίτητο;

 • Μελέτες έχουν δείξει(journal of the American dietetic association),ότι η κατανάλωση πρωινού σε καθημερινή βάση αυξάνει τη γνωστική ικανότητα του εγκεφάλου,τη μνήμη καθώς και τη σχολική επίδοση του παιδιού.
 • Μελέτες έδειξαν ότι τα άτομα που τρώνε πρωινό καταναλώνοντας το μισό των ημερήσιων θερμίδων τους το πρωί, δηλαδή σαν να είναι το κύριο γεύμα τους σε μία ισορροπημένη διατροφή,έχασαν κατά μέσο όρο 8 κιλά σε 3 μήνες, ενώ αντίστοιχα άτομα που καταναλώνουν τις ίδιες θερμίδες αλλά έχουν σαν κύριο γεύμα τους το μεσημεριανό ή το βραδινό έχασαν 3 κιλά σε 3 μήνες.
 • Οταν παραλείπουμε το πρωινό, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα επιστημονικά άρθρα(American journal of clinical nutrition)αυξάνεται ο κίνδυνος, κυρίος στις γυναίκες ,για εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ σε σχέση με αυτούς που τρώνε ανελλιπώς πρωινό καθημερινά.
 • Επίσης επιστημονική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού γεύματος μειώνει τη συχνότητα καρδιακής νόσου στις ηλικίες 40-75 ετών καθώς και τον κίνδυνο για υπέρταση, αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, αντίσταση στην ινσουλίνη.

Να γιατί λοιπόν το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Να το θυμόμαστε όλοι αυτό… καλήμερα!!

Διαγνωστικό Εργαστήριο Βριλησσίων

Δείτε Περισσότερα

Διαγνωστικό Εργαστήριο Καματερού

Δείτε Περισσότερα

Διαγνωστικό Εργαστήριο Καισαριανής

Δείτε Περισσότερα

Σχόλια Ασθενών

Member Of

 • splash 400x400
  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
 • pis
  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
 • eiep
  Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας
 • easo
  European Association for the Study of Obesity
Go Top